De Ziua Europeană a Mineralelor, „Florile din adâncuri” băimărene se vor deschide la Roșia Montană

Vineri, 13 mai 2011, cu ocazia Zilei Europene a Mineralelor, va fi vernisată la Roșia Montană expoziția geologică „Florile din adâncuri”, care va cuprinde 60 de varietăți de flori de mină aparținând principalelor clase de minerale, printre care baritine, blende, calcituri, cuarțuri, galene, pirite și rodocrozite, precum și diverse informații legate de minerale.

Expoziția este organizată de Primăria Roșia Montană în parteneriat cu Muzeul de Mineralogie Baia Mare și Institutul Geologic Român, cu sprijinul Roșia Montană Gold Corporation.

Vernisajul va avea loc la ora 12.00, la Centrul de informare – RMGC, iar expoziția va rămâne deschisă pentru public până în 5 iunie, programul de vizitare fiind zilnic, între orele 10.00 și 18.00. La vernisaj vor lua cuvântul primarul localității Roșia Montană, Eugen Furdui, reprezentanți ai Muzeului de Minerale Baia Mare, ai Institutului Geologic Român și ai companiei Roșia Montană Gold Corporation.

Expoziția ”Florile din adâncuri”, adresată în primul rând elevilor din Roșia Montană și împrejurimi, va prilejui vizitatorilor și ocazia participării în perioada 13 – 15 mai la un atelier de tehnici tradiționale de recuperare a aurului.

Biroul de Presă – Muzeul de Mineralogie Baia Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *