UPDATE – NOAPTEA MUZEELOR LA PLANETARIUL BAIA MARE VA FI ”MAGNIFIRIFICĂ”! ADICĂ: SUPER!

Doar două zile au mai rămas până la marele event al anului 2011 de la Planetariul Baia Mare: CARNAVALUL SPAȚIULUI COSMIC – cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor! Dacă nu vom fi fost atât de ocupați, prima oprire am fi făcut-o, Sâmbătă – 14 mai – la MUZEUL DE MINERALOGIE BAIA MARE, pentru a vizita cel mai spectaculos muzeu mineralogic din Europa!

Și Sâmbătă l-am fi putut vizita în condiții speciale, nocturne … când florile de mină au o cu totul altă culoare, luminiscență și muzică …

Florile de mină, în noaptea muzeelor, vă vor istorisi șoptit … în limba lor … povestea începutului lumii!

Ei bine, planetariștii nu vor fi prezenți, din păcate … pentru că au foarte multe de făcut! Odată … principal și principial să sufle puternic alături de Dumneavoastră pentru a alunga orice norișor care se va interpune între tunurile noastre astronomice și cosmosul tridimensional … Indiferent ce vreme va fi … avem câte ceva de făcut!

Să vedem programul! Carnavalul începe la ora 19.00 cu vernisarea la rece a unei expoziții de imprimate, având ca inspirație colecția filatelică a Planetariului Baia Mare.

După expoziția Hubble de anul trecut, a doua invazie expozițională neconvențională va aduce în atenție toate momentele importante și personalitățile datorită cărora omul a depășit barierele extra-atmosferice și s-a lansat în aventura spațială care, probabil ne va purta cândva mult mai departe decât ne putem imagina! Timbrele colecției noastre, adevărate simboluri istorice pentru cele mai importante momente din istoria cuceririi spațiului cosmic, vor prinde viață la planetariul Baia Mare chiar în seara de 14 mai! Prezența este obligatorie!

Apoi … ne pregătim de CONCERT! Pe cerul nopții trupa de rock alternativ NEXT și trupa Ska-nk de ska-punk vor picta note muzicale eterice care, sperăm, vor atrage atenția civilizațiilor extraterestre asupra extraordinarei inteligențe creative și emoționale a omenirii (în special a băimărenilor). Două ore de concert! Rezervările pentru scaune … sunt epuizate deja! Concertul va avea loc în sala multimedia a Planetariului!

Apoi, de la orele 22.00 universul te va privi prin ochii săi strălucitori, prin intermediul unor filme documentare tematice … simultan cu pregătirile pentru star party! Adică observații astronomice cu noile telescoape! Adică SURF PE CERUL DE NOAPTE cu privirile în oglinda telescopului! Până la ora 1.00! Putem prelungi … dacă cererea este mare!

Nu vă așteptați să facem totul singuri! La animație puteți contribui și Dumneavoastră! Expoziția de timbre … în NOAPTEA MUZEELOR … cel mai bine ar fi să o vizionăm la ceas târziu, în cupolă … doar cu o lanternă! Pentru vizionarea specială a expoziției dar și pentru a semnaliza extratereștrilor prezența noastră … vă rugăm să aduceți și o lanternă, oricât de mică! Organizatorii sunt bugetari și nu au așa ceva!

Atât! Vă așteptăm!

Cu stimă,

OrgAnizaToRii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *