Muzeul de Mineralogie Baia Mare participă la Expoziția de ”Proiecte Muzeale (1990 – 2010). Muzeele din România între clasic și modern” ce va fi vernisată joi, 30 iunie, la Muzeul Național de Istorie a României.

Muzeul de Mineralogie Baia Mare participă la expoziția ”Muzeele din România între clasic și modern. Proiecte Muzeale (1990 – 2010)”, în organizarea Muzeului Național de Istorie a României, ce va fi vernisată pe 30 iunie 2011, la orele 13.00 – care cuprinde expuneri provenind de la 20 de instituții muzeale și de învățământ superior din întreaga țară.

Acest regal muzeografic și muzeologic oferit publicului larg și specialiștilor oferă o panoramă obiectivă și sugestivă a modului în care muzeele românești – și sunt prezente câteva dintre cele mai renumite muzee din România – s-au adaptat noilor paradigme culturale și au reușit să se reinventeze, atât în ce privește conceptualizarea obiectului de patrimoniu și a interpretării muzeale, cât și în ce privește comunicarea cu publicul său.

Muzeul de Mineralogie Baia Mare participă la această expoziție de proiecte muzeale post-decembriste cu o expoziție evantai, ce prezintă chiar evoluția muzeului în cei douăzeci de ani de la inaugurarea expoziției permanente, o expoziție cu ilustrare grafică și patrimonială deopotrivă, sugerând modernitatea, unicitatea și originalitatea muzeului băimărean, atât în ce privește expunerea muzeală și interactivitatea în relația cu publicul său, cât și prin diversitatea modalităților de valorificare a patrimoniului său cultural de excepție și managementul instituțional.

La vernisaj, Muzeul de Mineralogie Baia Mare va fi reprezentat de către prof. Ioan Bob, managerul instituției, în cadrul expunerii noastre muzeale fiind oferită și prezentarea pe un monitor LCD a filmului istoriei muzeului, așa cum se regăsește pe CD-ul de prezentare. Proiectul expoziției Muzeului de Mineralogie Baia Mare la București, care va putea fi vizitată până la sfârșitul lunii septembrie, este semnat de Elisabeta Fodor și Ciprian Crișan, muzeografi, coordonarea fiind asigurată de prof. Ioan Bob. Recunoștința noastră o datorăm și directorului fondator Victor Gorduza, pentru că prin eforturile domniei sale Muzeul de Mineralogie Baia Mare este astăzi unul dintre cele mai valoroase și mai moderne muzee din România și din Europa.

Vom reveni cu amănunte după vernisaj.

Comunicatul expoziției dat de Muzeul Național de Istorie a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *