„Operă pentru maramureșeni” – ediția a IV-a

Afis - OPERA pentru maramureseniVineri, 12 iulie 2024, de la ora 18:00, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare vă invită la o seară dedicată melomanilor.

De a lungul timpului, fără a ne abate de la direcțiile prioritare de funcţionare a instituţiei, Muzeul nostru a organizat diferite evenimente cultural-artistice din categoria concertelor de muzică (clasică, folk sau colinde). Un atu în această privință îl reprezintă și acustica sălii, deosebit de apreciată de protagoniștii evenimentelor.

Prin urmare conducerea Muzeului Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare, bucurându-se de sprijinul financiar al Consiliul Județean Maramureș, organizează cea de-a patra ediție a Concertului „Operă pentru maramureșeni”.

În anul 2020 a fost o provocare pentru instituția noastră, aflată în subordinea Consiliului Județean Maramureș, organizarea unui concert de muzică clasică și convingerea unor artiști români consacrați spre a susține un recital, într-un ambient diferit de cel dat de sălile de spectacol. Provocarea s-a materializat prin disponibilitatea artiștilor de a revenii an de an în județul nostru, în muzeul nostru și în mijlocul publicului  maramureșean, participant în număr crescând de la an la an, la acest eveniment cultural.

Cea de-a patra ediție este o consecință a succesului celorlalte, sala expoziției permanente de la etajul Muzeului devenind, la edițiile precedente, neîncăpătoare pentru numărul mare de persoane doritoare să participe la acest spectacol.

Având în vedere relația foarte bună de colaborare între artiști și instituția noastră, rezultată după organizarea edițiilor anterioare și disponibilitatea unor personalități de marcă, ale muzicii clasice românești, de a concerta într-un mediu muzeal de excepție, considerăm o excelentă oportunitate organizarea acestui concert de muzică clasică, în sala Florilor de Mină”, din incinta Muzeului nostru. Spectacolul va conține recitaluri de arii și duete din opere și operete, producții de musical și lieduri românești și internaționale.

La eveniment vor participa artiștii ANCA ALUAȘ mezzosoprană și ADRIANA ȚIDOR soprană, din cadrul Operei Naționale Române din Cluj Napoca, MĂDĂLIN CLAUDIU BĂBAN bas-bariton, expert pian la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca și ANDRA POPA VĂLEAN pianist, studentă la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Spectacolului va fi prezentat de d-na ALINA MIRELA ANDREICUȚ – profesor de educație muzicală, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare.

Acest proiect este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

Datorită numărului limitat de locuri, vă invităm să vă programați la numărul de telefon 0262 22 75 17 sau la adresa de e-mail muzmin@rdsmail.ro.

Vă așteptăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *