NOAPTEA MUZEELOR LA BAIA MARE A FOST UN SUCCES! DOAR LA MUZEUL DE MINERALOGIE ȘI PLANETARIU AU FOST PREZENȚI PESTE 3000 DE PARTICIPANȚI LA EVENIMENT!

Peste 3000 de vizitatori a avut Muzeul de Mineralogie Baia Mare, la cele două locații cu programe, de pe strada Traian, nr.8 și str. George Coșbuc, nr.16. La Planetariu, primii 700 de vizitatori au primit bilete program gratuite până la orele 22.00.

Urmând vernisajului expoziției Astronomicus și concertului celor două formații tinere băimărene de ska-punk și rock alternativ – Next și Skank care au pictat cerul nopții cu note muzicale, în aplauzele publicului, într-o sală devenită neîncăpătoare, programul de observații astronomice ”Surf pe cerul de Noapte” a putut da senzația unei redute asediate, în jurul celor 3 telescoape puse la dispoziția publicului, băimărenii așteptând cu răbdare multe minute pentru doar câteva clipe de contact vizual autentic cu Universul. Simultan, în cupolă și în sala multimedia a început duplexul cinema – ”Ochi strălucitori”, prezentând o serie de filme tematice care s-au bucurat de asemenea de un enorm succes.

Nu au lipsit nici momentele de suspans sau micile … probleme organizatorice. Suspansul a fost dat de prezența unei ușoare nebulozități în zonele cu targeturi mai vizibile și de încăpățânarea telescopului LX90 de a-și porni motoarele … Însă, până la urmă, specialiștii au reușit să depășească problemele și să se bucure de interesul uriaș al participanților față de noile instrumente optice ale planetariului … care par să promită foarte mult pentru viitor.

La Muzeul de Mineralogie Baia Mare, această nocturnă muzeală, unică în an și în premieră deschisă aici, a atras de asemenea foarte mulți participanți, unii care au vizitat pentru prima oară acest muzeu bijuterie a Băii Mari. Peste 1200 de vizitatori intraseră doar până la orele 23.00, iar în ”Noaptea Magică a Florilor de Mină”, muzeul de mineralogie a fost solicitat intens până la ora închiderii. De remarcat prezența unor vizitatori din alte județe ale țării, care au precizat că au revenit în acest an, ca și anul trecut, doar pentru a petrece Noaptea Muzeelor alături de Planetariul Baia Mare. Vom reveni cu detalii, imagini și înregistrări video ale evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *